VUČIĆEV TABLOID TVRDI: "Berlin lupio Beogradu šamar koji otrežnjuje!"

Nekom čudnom historijskom ironijom, baš u danu kad se obilježavala godišnjica streljanja đaka u Kragujevcu tokom Drugog svjetskog rata, Srbija je ovog 21. oktobra dobila novi ultimatum od zvaničnog Berlina, piše srpski tabloid "Informer", blizak predsjedniku Vučiću.

  • Regija

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

"Informer" piše kako je ambasador i bivši spoljnopolitički savjetnik Angele Merkel Christoph Heusgen savjetovao Srbe: „Nemojte da pucate sebi u nogu nego odmah pucajte u srce!"

"Informer" tvrdi da je Heusgen Beogradu savjetovao: Prestanite da se ranjavate i samopovređujete bez potrebe odbranom državne cjelovitosti, odmah se odreknite Kosova, prekratite sebi muke i ubijte se kao država!

Tabloid piše da je zvanični Berlin iskusno, sa visine, gordo i nadmoćno preporučio nedorasloj i mahnitoj Srbiji koja očigledno ne zna šta čini, pa puca sebi u noge kao nenormalna, da isključi aparate na koje je priključena, da likvidira i svaku primisao državnosti i dostojanstva, da se samouništi.

Tabloid cinično primjećuje da bi u neku ruku, takvu poruku Njemačke trebalo čak i cijeniti jer je ogoljena do srži, brutalna do neukusa, iskrena do nelagode.

-Trebalo bi se čak Berlinu i zvanično zahvaliti jer nije uvijao svoj krajnji cilj - priznanje Srbije da je Kosovo nezavisno - u neke šarene folije i eufemizme o sveobuhvatnim sporazumima i kompromisima za tobožnju zajedničku budućnost., piše cinično Informer pa u istom tonu nastavlja kako bi bilo poželjno odati priznanje Heusgenu jer je očinski lupio Beogradu šamar koji otrežnjuje od evropijanstva, utopijskih zanosa i zabluda da Srbiju čeka članstvo u Evropskoj uniji jednoga dana kad se reformiše i ispuni standarde za taj čin.

Šta se nudi Srbiji

Informer navodi da je potpuno jasno da se Srbiji nudi jedino smrt države, jedino čupanje sopstvenog srca i nestanak, kako bi neka okupirana teritorija, raskomadani provizorijum dobio šansu da možda nekada uđe u EU.

-I dobro je da, čak i kad formalno nastavimo taj jalovi i besmisleni kafkijansko birokratski put evrointegracija, suštinski znamo da je to lavirint bez kraja i da budemo svjesni i spremni da gradimo alternativu za sopstveni život i postojanje umjesto smrti, piše Informer koji u zaključku upozorava Njemačku da ne pominje Srbiji bilo kakvo pucanje, pa makar to bilo i u noge, na dan kad se obilježava streljanje srpskih đaka u Kragujevcu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...