NA OVO SE DUGO ČEKALO: Niskobudžetni avioprijevoznik sinoć je obavio prvi let iz BiH za Švedsku, letovi se nastavljaju…

Ova vodeća evropska aviokompanija je navela da će let na toj relaciji letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja “Ryanaira” za ovu godinu.

  • Ekonomija

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Aviokompanija “Ryanair” saopćila je da je sinoć poletio prvi avion na novoj liniji Göteborg - Banja Lluka - Göteborg, koja je uspostavljena od jučer na banjalučkom aerodromu.

Ova vodeća evropska aviokompanija je navela da će let na toj relaciji letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja “Ryanaira” za ovu godinu.

Generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja “Ryanaira” te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

“Nastavljamo odličnu saradnju s kompanijom “Ryanair””, rekao je Račić.

alt

U saopštenju “Aerodroma Republike Srpske” Banja Luka su podsjetili da je pandemija koronavirusa negativno utjecala na održavanje i razvoj aviosaobraćaja na banjalučkom aerodromu pa su u prvom polugodištu ostvarena ukupno 654 leta, što je, u odnosu na prvo polugodište 2019. godine, manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno 50,29 odsto manje.

U saopćenju banjalučkog aerodroma se navodi da su, u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja koronavirusa, spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...