VELIKI USPJEH BH. FIRME: Stolice proizvedene u Hadžićima, na naslovnicama njemačkih kataloga (FOTO)

Preduzeće je obišao i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović.

  • Ekonomija

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 1

Rukovodstvo kompanije "Adana Co" nastavlja svoju uspješnu poduzetničku priču, započetu 1997. godine u Hadžićima, gdje su počeli proizvodnju dizajnerskih stolica za zahtjevno njemačko tržište. Priča je danas mnogo veća, a sve što se proizvede u pogonima "Adane Co", 100 posto se izvozi na tržište Njemačke, Švicarske i Holandije.

Nermin Ademović, vlasnik kompanije, kaže kako je zadovoljan i kako stalno bilježe rast, što je rezultiralo i činjenicom da su od kupaca u Njemačkoj prepoznati kao dobar, odgovoran i pouzdan proizvođač namještaja.

"Naš najveći problem su kapaciteti, što pokušavamo riješiti novim investicijama. Također, pratimo svjetske trendove, obnavljamo asortiman i program tako da godišnje izbacimo oko 15-20 novih proizvoda za različite kupce", rekao je Ademović, prenosi općinska stranica na Facebooku.

 


Preduzeće je danas obišao i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović.

"Prije svega, čestitam rukovodstvu i radnicima 'Adane Co' na postignutim rezultatima, a posebno im čestitam na činjenici da u vrijeme pandemije koronavirusa bilježe rast kako proizvodnje, tako i broja usposlenih. Kao lokalna zajednica, opredijeljeni smo da pomognemo mala i srednja preduzeća u skladu s našim mogućnostima i nadležnostima", poručio je Ejubović.

"Adana Co" jedna je od rijetkih kompanija u BiH koja u vrijeme pandemije koronavirusa bilježi rast proizvodnje, povećanja plata i broja uposlenih. Preduzeće trenutno ima 140 radnika. Na naslovnoj stranici novog kataloga za 2020/2021. godinu renomiranog njemačkog proizvođača namještaja "Musterring" nalaze se proizvodi "Adane Co" iz Hadžića.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...