SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA POTVRDILA: Evo gdje će biti sahranjen Amfilohije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej jutros je za Nova.rs izjavio da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u historiji Srpske pravoslavne crkve.

  • Regija

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 8

Sahrana mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija održat će se u nedjelju u kripti Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, nakon liturgije, rečeno je za Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej jutros je za Nova.rs izjavio da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u historiji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti.

“Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Veliki gubitak i velika žalost. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog. Nismo to očekivali, nadali smo se da će sve biti dobro završeno. Neka mu Bog da večno blaženstvo. Lišeni smo velike ličnosti”, poručio je patrijarh Irinej.

Podsjetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici.

“U petak, 30. oktobra 2020. godine, u 8:20 časova, u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, nakon primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu visokopreosvećeni arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski i egzarh svetoga trona pećkoga, g. Amfilohije”, navedeno je jutros na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Povodom smrti arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori, sve do sahrane, zvonit će u 10, 12 i 16 sati, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ranije je danas na svom Twitter nalogu pozvao odlazeću crnogorsku vladu da povodom smrti mitropolita Amfilohija proglasi dan žalosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...