VUČIĆ BI DA DRŽI GOVOR NA SAHRANI AMFILOHIJA: Sveštenstvo se snažno usprotivilo, evo šta su mu poručili...

Vučić nije želio da se zadovolji samim odlaskom u Podgoricu na sahranu, već je poželio da kaže koju riječ i tako se oprosti od Amfilohija. Ipak, za tako nešto nije dobio dozvolu sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske, koje je donijelo jednoglasnu odluku da se Vučić ne obrati. Protiv njegovog govora su bili episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić.

  • Regija

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 2

Aleksandar Vučić je otišao u Crnu Goru, gdje će sutra prisustvovati sahrani Amfilohija. Predsjednik Srbije je izrazio i želju da govori na ispraćaju od mitropolita, međutim sa tim nije bilo saglasno sveštenstvo MCP, budući da su episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić odlučili da on ne govori

 

Odlazak Vučića u Crnu Goru izazvao je oprečne komentare u srpskoj, ali i crnogorskoj javnosti. Među najoštrijima u kritici odlaska lidera SNS u Podgoricu bio je predsjednik Dveri Boško Obradović, koji je istakao da je to "licemjeran gest", jer su, kako je naveo, "režimski listovi vrijeđali i pljuvali mitropolita Amfilohija".

"Vučiću, sramoto, šta ćeš ti na sahrani Amfilohija?"

Vučićevi mediji napadali Amfilohija, a sad ga oplakuju

Međutim, Vučić nije želio da se zadovolji samim odlaskom u Podgoricu na sahranu, već je poželio da kaže koju riječ i tako se oprosti od Amfilohija. Ipak, za tako nešto nije dobio dozvolu sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske, koje je donijelo jednoglasnu odluku da se Vučić ne obrati. Protiv njegovog govora su bili episkopi Joanikije, Metohije, Atanasije Rakića i Atanasije Jevtić.

Na sam pomen toga da bi predsjednik Srbije mogao da drži govor burno su reagovali na društvenim mrežama, gdje su Vučiću poslali jasnu poruku:

Stav tviteraša o želji Vučića da govori na Amfilohijevoj sahrani FOTO: PrintscreenStav tviteraša o želji Vučića da govori na Amfilohijevoj sahrani FOTO: Printscreen

- Vučić vrši pritisak na vladiku Joanikija da sutra drži govor. Nadam se da mu se to neće dozvoliti, da bi izbjegli situaciju gdje će mu Crna Gora reći šta misli o njemu. Đeda nam je klevetao, Vučić nije dobrodošao. Može da se pokloni i ode, ništa više. Izdajniče srpskog roda - naveo je jedan tviteraš.

Protiv govora, ali i samog odlaska na sahranu mAmfilohiju bio je i lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

- Sada Amfilohije nije opasan? Jer je mrtav. Ne čeka iz zasede. Nije neobično da se u Srbiji, među mafijašima i licima bez obraza dešava da dođu na pogreb onog koga su uništili fizički ili na drugi način ugrozili. Na Ivanovićevu sahranu nisu smeli, poslali tapšaroša - napisao je Veselinović.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...