BUDITE OPREZNI: Ukoliko kupujete novi mobitel, na ove stvari posebno obratite pažnju…

Prva i najbitnija stvar na koju trebate obratiti pažnju pri kupovini novog Androida njegova je cijena.

  • HiTec

  • 01. Nov. 2020  

  • 0

Pametni telefoni se razvrstavaju u tri kategorije - budžetne (do 500 KM), srednju klasu (od 500 do 1300 KM) i visoku klasu (od 1300 na više). Premda ne postoji zakonski definirana granica gdje jedna klasa počinje, a druga završava, najčešće se sve svodi na omjer onog dobivenog u usporedbi sa investiranim.

Veličina ekrana

Veličine ekrana na smartfonima uvijek se izravno povezuju sa kvalitetom i luksuzom samog uređaja, no činjenica je da ta pravila u pravom životu jednostavno ne funkciniraju. Ako kupujete smartfon, prvo dobro pogledaje veličinu vaše ruke i onda bacite pogled na uređaj koji ste htjeli kupiti.

Karakteristike

Pametni telefoni su otišli prilično daleko od svojih ranih korijena kada smo ih koristili samo za pozive i poruke. Mnogi uređaji danas dolaze sa digitalnim olovkama, čvršćom građom, pojačanom biometrijom i karakteristikama koje vam možda nisu bitne. Kad kupujete Android (ili bilo koji smartfon), pročitajte šta sve radi i donesite zaključak prema tome šta ćete realno od njega tražiti.

Performanse

Zapamtite ove stavke: RAM i CPU. Čim imate više RAM-a, uređaj može pokretati više stvari odjednom. CPU delegira brzinu rada i performanse u zahtjevnom softveru poput videoigara. Količina slobodnog prostira je upravo to što ste i mislili - sobodan prostor za videe, slike, poruke, razgovore i programe. Veliki broj Androida, na sreću, dozvoljava proširenje memorije, no provjerite za svaki slučaj.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...