ŠTA NAM SE SPREMA: Federalni krizni štab sutra donosi nove mjere

Među najvažnijim zaključcima bit će naredba privrednim subjektima da organizuju rad od kuće ukoliko je moguće to organizirati, što će zavisiti od vrste posla.

  • Vijesti

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Federalni krizni štab zasjedao je danas i razmatrane su trenutne i nove mjere koje će sutra biti saopćene javnosti radi suzbijanja širenja pandemije koronavirusa.

Među najvažnijim zaključcima bit će naredba privrednim subjektima da organizuju rad od kuće ukoliko je moguće to organizirati, što će zavisiti od vrste posla, saznaje Klix.ba.

Ukoliko nije moguća organizacija rada od kuće, poslodavci će biti dužni organizovati klizno radno vrijeme, odnosno rad u grupama kako bi se smanjio broj radnika ukoliko nisu u mogućnosti ispoštovati ranije naložene mjere, poput ograničenog broja osoba u zatvorenom, fizičke distance, pregrada i sl.

Ova mjera se donosi s obzirom na to da je zaključeno kako su firme, odnosno kancelarije u kojima boravi veći broj uposlenika, jedan od najvećih izvora zaraze.

Također, na sutrašnjoj sjednici trebala bi biti donesena odluka o skraćenju perioda izolacije sa 14 na 10 dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...