KOMŠIĆ IZ BUŽIMA PORUČIO: "Politika intriga u Sarajevu neće proći, na bužimsku 505. vitešku brdsku brigadu smo gledali s DIVLJENJEM" (FOTO)

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić susreo se danas s kandidatima DF-a u Bosanskoj Krupi i Bužimu te podržao njihove kandidature na predstojećim izborima.

  • Politika

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Komšić je izrazio uvjerenje da kandidati Demokratske fronte mogu i doprinijeti i biti nosioci pozitivnih političkih, privrednih i drugih društvenih aktivnosti u Krajini.

Razgovarajući s građanima Krupe i Bužima, Komšić je istaknuo da građani ovih gradova imaju čime da se ponose s obzirom na sve učinjeno za državu Bosnu i Hercegovinu.

“Krajišnici su, kada je najpotrebnije bilo, pokazali najveću moguću privrženost državi i u tome su kao malo ko drugi ostali istrajni. Ako Krajina nije dopustila da bude otrgnuta od Bosne i Hercegovine, danas se ne smije dopustiti da prevlada politika onih koji pate od kompleksa i ne vide dalje od Sarajeva i političkih intriga u Sarajevu. Možemo zaboraviti svaku politiku, ali ne smijemo da se dijelimo, 505. viteška je slavna ne samo po svom imenu. Mi smo u Sarajevu s divljenjenjem u nju gledali”, rekao je Komšić.

Dodao je da DF nije stranka koja je sama sebi svrha, jer joj je država na prvom mjestu te da državu treba čuvati po svaku cijenu.

Komšić se u Bužimu sastao s Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca, Udruženjem dobitnika najviših ratnih priznanja općine Bužim, Općinskom organizacijom RVI-ja, Koordinacijom udruženja demobilisanih boraca općine Bužim te veteranima 505. viteške bužimske brigade, gdje je razgovarao o položaju pripadnika boračke populacije i očuvanju tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...