PAPA NA TWITTERU OSUDIO NAPAD U BEČU: "Samo ljubav može utišati mržnju..."

“Izražavam svoju tugu i zgroženost terorističkim napadom u Beču", kaže papa Franjo.

  • Svijet

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Papa Franjo pozvao je na nenasilan odgovor na teroristički napad u Beču i objavio da se moli za njegove žrtve.

“Izražavam svoju tugu i zgroženost terorističkim napadom u Beču te se molim za žrtve i njihove porodice. Dosta je nasilja! Ojačajmo zajedno mir i bratstvo. Samo ljubav može utišati mržnju”, napisao je Franjo na svom Twitter profilu.

Dvadesetogodišnji napadač, simpatizer terorističke Islamske države, osuđen zbog namjere odlaska u borbu u Siriju, u ponedjeljak je pucao po ljudima u bečkoj gradskoj jezgri ubivši četvero i ranivši 22 ljudi.

Evropski i svjetski čelnici osudili su napad u Beču, a pridružile su im se i muslimanske institucije, poput vrhovne egipatske vjerske institucije Al-Azhar i saudijskog ministarstva vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...