MRTVA TRKA ZA BIJELU KUĆU: Donald Trump ostvario ključne pobjede u tri države, ali bi mogao izgubiti važnu republikansku utvrdu!

Dramatična završnica izbora za predsjednika SAD-a.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Iz minute u minutu

 

7:28  Joe Biden osvaja jedan elektorski glas u Nebraski, javljaju CNN i "Fox News". Nebraska je jedna od samo dvije savezne države koje nemaju pravilo 'pobjednik uzima sve' kad je u pitanju osvajanje elektorskih glasova. Trump je ranije osvojio ostala četiri elektorska glasa u Nebraski.

7:06 AP je proglasio Trumpovu pobjedu u Teksasu!

7:00 Donald Trump najavio je obraćanje javnosti, ali je preko Twittera poslao poruku koja zabrinjava.

6:42 Demokratski kandidat Joe Biden upravo se obratio javnosti. Uvjeren je u pobjedu na izborima, a svoje je pristaše pozvao da ostanu strpljivi dok se svaki glas ne obradi.

- Nije ni na meni ni na Trumpu da proglašavamo pobjedu. Ta je odluka na američkim građanima - poručio je Biden.

- Osvojit ćemo ovo! - optimistično je poručio Biden.

6:38  Postoji mogućnost da danas nećemo imati pojbednika američkih izbora, jer u čak tri ključne države danas neće biti rezultata.

6:35  AP je Donalda Trumpa proglasio pobjednikom u jednoj od ključnih saveznih država - Floridi! Aktuelni predsjednik dobiva 29 elektorskih glasova.

Pobjeda na Floridi bila je imperativ za Donalda Trumpa. Da je ta savezna država otišla u Bidenove ruke, sudbina aktuelnog predsjednika na izborima bila bi zapečaćena.

6:23 Donald Trump pobjednik je i u Iowi, javlja AP. To je još jedna savezna država koju je Trump uspio 'odbraniti', što u prijevodu znači da ključ pobjede leži u Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji.

6:22 AP proglašava Trumpa pobjednikom i u Montani. Aktuelni predsjednik osvaja još 3 elektorska glasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...