“SB” NA LICU MJESTA: Studenti medicine digli glas, protestuju u Sarajevu zbog… (FOTO, VIDEO)

Kao razlog protesta studenti navode da su se institucije oglušile na njihove zahtjeve.

  • Vijesti

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Studenti medicinske grupacije fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija i Farmaceutskog fakulteta UIS, danas su počeli trodnevnu mirnu protestnu šetnju Sarajevom.

Proteste su započeti studenti Medicinskog fakulteta, potom će ih studenti Fakulteta zdravstvenih studija održati u četvrtak, a posljednji na proteste izlaze u petak studenti Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kao razlog protesta studenti navode da su se institucije oglušile na njihove zahtjeve.

“Studenti će na ovaj način izraziti svoje nezadovoljstvo i pokušati se izboriti za svoja prava”, rekli su.

Problemi studenata su: neodržavanje praktične nastave u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za sve studente medicinske grupacije; neodržavanje nastave za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta; finansiranje školarina najboljih studenata od strane Vlade Kantona Sarajevo i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021. godinu.

Studenti ovih fakulteta održali su u prethodnom periodu online proteste u trajanju od osam dana, ali za rješavanje njihovih problema nije pronađeno rješenje.       

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...