U ČAST ŠEFIKU DŽAFEROVIĆU: Pogledajte kako izgledaju ulice glavnog grada Pakistana

Premijer Pakistana Imran Kahn priredio je svečani doček uz najviše državničke počasti.

  • Politika

  • 04. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 4

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović započeo je dvodnevnu posjetu Islamskoj Republici Pakistan.

Premijer Pakistana Imran Kahn priredio je svečani doček uz najviše državničke počasti nakon čega je uslijedio tete-a-tete sastanak Džaferovića i Kahna, kao i susret delegacija dvije zemlje. Prethodno je održan sastanak bh. delegacije sa pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem, prenosi Crna-hronika.info.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ministar nauke i tehnologije Fawad Chaudhry potpisali su Memorandum o razumijevanju u oblasti nauke i tehnologije , a Cikotić je sa ministrom unutrašnjih poslova Pakistana Ijazom Ahmedom Shahom potpisao Sporazum o readmisiji i prateći Protokol. Taj sporazum omogućava vraćanje iligalnih migranata iz BiH u Pakistan.

Džaferović će se tokom dvodnevne posjete Islamabadu sastati i sa predsjednikom Islamske Republike Pakistan Arifom Alvijem i predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom.

U čast Džaferoviću, ulice Islamabada, glavnog grada Pakistana, okićene su zastavama Bosne i Hercegovine, a istaknuti su i plakati s njegovim likom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...