OVO SE ODAVNO NIJE DOGODILO: Roma nesretnim gostima iz Rumunije utrpala pet komada, a Edin Džeko...

Roma je večeras na svom terenu pobijedila Cluj sa 5:0 u meču trećeg kola grupne faze Evropske lige.

  • Sport

  • 05. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

Vučica je bez većih problema uspjela da dođe do pobjede, a sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena. Roma je povela već u prvoj minuti kada je gol nakon asistencije Spinazzole postigao Mkhitaryan.

Do drugog gola čekalo se do 24. minute, a tada je na scenu stupio Ibanez koji pogađa za 2:0.

Deset minuta kasnije bilo je već 3:0 za domaći tim. Ovaj put Bruno Peres je asistirao, a prvi gol u dresu Rome zabio je Borja Mayoral koji je stigao kao konkurencija Edinu Džeki.

Roma je u drugom poluvremenu čuvala lagano svoju prednost, a Paulo Fonseca dao je šansu i igračima koji ne igraju toliko često. U samom finišu meča Roma je uspjela zabiti još dva gola.

Prvo je u 84. minuti svojim drugim golom Mayoral povisio na 4:0, a konačnih 5:0 nekoliko minuta kasnije postavio je Pedro.

Bh. napadač Edin Džeko pobjedu svog tima odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...