ISTRAGA MUP-a RS-a: Načelnik prijavljen da je oštetio Gacko za oko 100.000 KM

Radmilović se sumnjiči i da je tokom prošle godine, suprotno Posebnom kolektivnom ugovoru, angažovao zaposlene u Opštini u popisnim komisijama, komisijama za javne nabavke i komisijama za otkup stanova.

  • Politika

  • 06. Nov. 2020  06. Nov. 2020

  • 0

Kriminalistička policija MUP-a RS-a podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv Milana Radmilovića, načelnika Gacka, zbog sumnje da je nesavjesnim radom u službi oštetio Opštinu u 2019. godini za oko 100.000 KM.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz MUP-a Republike Srpske saopštili su da je osumnjičen da je, suprotno Pravilu o dodjeli pomoći za stambeno zbrinjavanje građana, bez donošenja odluke o dodjeli pomoći, isplatio novac za sedam korisnika, u ukupnom iznosu od 32.002 KM, pišu "Nezavisne novine".

Osumnjičen je i da je bez donošenja internog akta o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini, a u suprotnosti s Kolektivnim ugovorom za zaposlene u oblasti lokalne samouprave RS-a, donio rješenja o utvrđivanju plata kojim su uvećane plate za 43 zaposlena u Opštini Gacko, čime je za 2019. godinu ukupno isplaćeno 33.446 KM.

"Izvještaj ga tereti i da je, u suprotnosti sa Zakonom o radu, potpisao 15 ugovora o djelu sa pet lica za poslove koje su predviđeni Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta opštinske uprave Gacko i na kojima su zaposlena lica sa ugovorom o stalnom zaposlenju te je, na osnovu tako sklopljenih ugovora o djelu, isplatio 17.862 KM", kažu iz MUP-a Republike Srpske.

Radmilović se sumnjiči i da je tokom prošle godine, suprotno Posebnom kolektivnom ugovoru, angažovao zaposlene u Opštini u popisnim komisijama, komisijama za javne nabavke i komisijama za otkup stanova te je, na osnovu tog angažmana, isplatio ovim radnicima 16.700 KM.

"Uprava kriminalističke policije istragu je provela po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu negativnog revizorskog izvještaja Opštine Gacko za 2019. godinu, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a. Rad na ovom predmetu se nastavlja", kažu iz MUP-a.

Radmilovićevu izjavu nismo uspjeli dobiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...