STRUČNJACI ODGOVARAJU: Kako korona utječe na psihičko zdravlje ljudi

Terapije, grupne i pojedinačne, jedan su od načina da se prevaziđu loše epizode i nanovo se okrene kvalitetnom vođenju života.

  • Zdravlje

  • 07. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Koronavirus uzima svoj danak duže od pola godine.

Samoizolacije, mjere ogrnaičenog kretanja, sugeriranja na važnost pridržavanja preporuka kriznih štabova I ljekara, sve to utječe I na psihičko zdravlje ljudi, naročito onih koji su već preživjeli određene traume u životima.

Terapije, grupne i pojedinačne, jedan su od načina da se prevaziđu loše epizode i nanovo se okrene kvalitetnom vođenju života.

Uz to, uspijevajući razumjeti da izlaz postoji. Građanstvo načeto agresijom, još uvijek s otvorenim ranama, mjesecima jedva prihvata novi način života, piše Hayat.

Zaprijetio virus, svakom obrisu življenja.

    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...