KOBNA SAHRANA U PODGORICI: Amfilohija je ljubio pjesnik, a sada je zaražen koronom! (VIDEO)

Baković se trenutno nalazi u bolnici u Vrbasu, zaražen koronom.

  • Regija

  • 08. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 3

Nepoznati muškarac ovjekovečen na snimku koji se viralno širio društvenim mrežama, a na kom više puta ljubi posmrtne ostatke mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, poznati je pjesnik Blagoje Baković iz Vrbasa.

Baković se trenutno nalazi u bolnici u Vrbasu, zaražen koronom. Prema nezvaničnim informacijama, on se dobro osjeća, ali će svakako biti zadržan na bolničkom liječenju, prenosi Nova.rs.

Na snimku sa sahrane, koji je osvanuo na YouTubeu, Baković stoji nad odrom preminulog mitropolita, a potom dodaje svoj telefon jednom od prisutnih sveštenika kako bi ga fotografisao dok ljubi Amfilohijevu krunu.

Fotografija je, kako se vidi na snimku, čak ponavljana nekoliko puta. Za sada nije poznato da li se pjesnik zarazio virusom tom prilikom, s obzirom na to da je i sam mitropolit preminuo od posljedica korone.

Baković iza sebe ima skoro 50 zbirki poezije, uvršten je u lektiru i čitanke, a među desetinama nagrada dobitnik je i ordena “Orden Svetog Despota Stefana Lazarevića” koji mu je za životno djelo 2016. dodelio upravo Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...