ĐONLAGIĆ OTVORENO: "BiH će s Bidenom konačno biti pod sigurnosnim kišobranom NATO-a"

"S obzirom na to da odranije znamo da Biden zagovara članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u i EU, sada je realno očekivati da se taj proces konačno i završi", istaknuo je Đonlagić.

  • Mini market

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 1

Član Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić, komentirajući pobjedu demokrate Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima, istaknuo je da je pobjeda Bidena ohrabrujući izbor koji su napravili američki građani.

- S obzirom na to da odranije znamo da Biden zagovara članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u i EU, sada je realno očekivati da se taj proces konačno i završi u njegovom četverogodišnjem mandatu na čelu SAD-a kao našeg strateškog vanjskopolitičkog partnera - kazao je Đonlagić.

Dodao je da „nakon što je aktuelno Predsjedništvo BiH 2019. godine potvrdilo naš vanjskopolitički cilj slanjem prvog ANP-a u sjedište NATO-a u Bruxellesu, sada će imati priliku da s druge strane ima sagovornika i prijatelja Bosne i Hercegovine kako bi se taj proces ubrzao i završio članstvom“.

- Bosna i Hercegovina će s Bidenom konačno biti pod sigurnosnim kišobranom NATO-a. To je strateški interes svima nama koji živimo ovdje, ali je istovremeno i strateški interes SAD-a kako bi se pitanje nesigurnosti u jugoistočnoj Evropi stavilo ad acta - kazao je Đonlagić za Fenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...