REAKCIJA NA SKANDALOZNE OPSTRUKCIJE: "HDZ poput vođa bivše Republike srpske Krajine baca balvane na evropski put BiH"

Najnovija blokada sjednice Vijeća ministara BiH od strane HDZ-a, na kojoj je predviđeno razmatranje odluke o pridruživanju BiH inicijativi u okviru Berlinskog procesa, još jednom je potvrdila stav DF-a da je HDZ najveći kočničar evropskog i euroatlantskog puta BiH, stoji u današnjem saopštenju Demokratske fronte.

  • Mini market

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 5

- Ministri iz HDZ-a ponašaju se u maniru vođa bivše Republike srpske Krajine, bacajući balvane na put evropskih integracija BiH, pri čemu se uvijek služe izgovorima koji vrijeđaju inteligenciju svih građana Bosne i Hercegovine.

Nama u Demokratskoj fronti, kao i većini građana BiH, jasno je zašto HDZ-u ne odgovaraju evropske integracije BiH. Kada bi se ispunili prioriteti iz Mišljenja Evropske komisije, na čemu DF radi predlažući zakonska rješenja, HDZ bi istog momenta mogao staviti ključ u bravu ili radikalno promijeniti svoju politiku, ali to više ne bi bio HDZ u “svojoj snazi i moći”.

DF očekuje od Delegacije Evropske unije u BiH da izvjesti Brisel o blokadama HDZ-a koje se tiču evropskih integracija, jer građani Bosne i Hercegovine koji su većinski opredjeljeni za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji više ne mogu tolerisati nepravednu raspodjelu političke odgovornosti, pri čemu jedan dio političkih partija radi na ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja EK, a drugi dio, poput HDZ-a, koristi svaku priliku da nameće blokade - ističu u Demokratskoj fronti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...