SPASITE JETRU NA VRIJEME: Svako jutro napravite eliksir od dva sastojka koja sigurno imate u kući, rezultat će vas iznenaditi…

Jetra u našem organizmu ima ulogu tvornice krvi. Ona sudjeluje u procesu obnavljanja krvi. Također, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Ona, također, čisti krv i eliminira sve toksine i nečistoće iz nje.

  • Zdravlje

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Možemo zaključiti da čista jetra donosi zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanog s kašikom limunovog soka.

Poslije mjesec dana, osjetit ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestat će tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen.

Crijeva će raditi kao sat, zaboravit ćete na zatvor i probleme sa probavom. Osjećat ćete se zdravo s dosta energije.

Maslinovo ulje pomaže otvaranju kanala jetre i žučne vrećice. Žuč je aktivan sudionik u procesu probave, koji ubrzava rad vaših crijeva.

Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.

Limun je izvanredan izvor vitamina koji učinkovito čisti krvne žile od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...