ERDOGAN NA OBILJEŽAVANJU 82. GODIŠNJICE SMRTI ATATURKA: Ezani neće utihnuti, zastava se neće spustiti

Erdogan je položio vijenac u mauzoleju, nakon čega je tačno u 9:05 sati, u vrijeme kada je Ataturk umro, prvom predsjedniku Turske odana počast uz sirene i intoniranje himne Republike Turske.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan položio je vijenac u mauzoleju, nakon čega je tačno u 9:05 sati, u vrijeme kada je Ataturk umro, prvom predsjedniku Turske odana počast uz sirene i intoniranje himne Republike Turske.

- Uspjet ćemo dovesti ekonomiju Turske u prvih 10 u svijetu. Vjerujem da će to biti najveći poklon Mustafi Kemalu Ataturku - izjavio je Erdogan.

Istaknuo je i da se Turska neće podijeliti, da će slijediti vrijednosti koje joj je ostavio Ataturk.

- Ezani neće utihnuti, zastava se neće spustiti, narod i država se neće podijeliti, iskreno govorim, Allah mi je svjedok - kazao je Erdogan, prenosi "Oslobođenje".

Erdogan je danas napisao da se na 82. godišnjicu njegove smrti, sjećaju zapovjednika koji je uspješno vodio rat za nezavisnost Turske, osnivača Republike i prvog predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...