DOBRA VIJEST IZ LUKAVCA: "Boxmark Leather" gradi novu proizvodnu halu, upošljava 1.500 radnika!

Kamen-temeljac za novu proizvodnu halu "Boxmark Leather" d.o.o. u Lukavcu položen je u srijedu.

  • Ekonomija

  • 12. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 0

"Boxmark Leather" je izgradnju objekata podijelio u dvije faze, s ciljem da se prva proizvodna hala od 7.500 metara kvadratnih završi do kraja aprila 2021. godine.

U drugoj fazi, za koju je izrada projektne dokumentacije u toku i trebala bi da se završiti do kraja 2021. godine, predviđena je izgradnja dodatnih 15.000 metara kvadratnih. Nakon okončanju izgradnje, "Boxmark Leather" će imati na raspolaganju 27.000 metara kvadratnih za proizvodnju, uključujući postojeći objekt.

Iz "Boxmark Lethera" su zahvalili lokalnim i kantonalnim vlastima, koje su prepoznale njihov projekt i pružile im značajnu podršku.

"Boxmark Leather" Lukavac u vlasništvu je austrijske kompanije "Boxmark Holding" iz Feldbacha te je dio Grupacija "Boxmark", koja je specijalizirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda. Proizvode za potrebe renomiranih proizvođača u automobilskoj industriji kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Argentini, Kini i Meksiku. "Boxmark Leather" Lukavac upošljava više od 800 radnika s tendencijom upošljavanja najmanje 1.500 radnika do kraja 2021. godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...