POLICIJA NA NOGAMA: Srbin priveden u Italiji zbog sumnje da je ubio Ukrajinku, zatekli su ga dok se pokušavao riješiti krvave odjeće...

Policija ga je zatekla dok je pokušavao da se otarasi krvave odjeće, zbog čega mu se za sada na teret stavlja krivično djelo ubistvo.

  • Hronika

  • 13. Nov. 2020  13. Nov. 2020

  • 1

Karabinjeri iz Brescije uhapsili su K. B. (60), porijeklom iz Srbije, zbog sumnje da je umiješan u nestanak Ukrajinke Viktorije Vovktorub (42), koji je prijavljen u Italiji 5. novembra.

Policija ga je zatekla dok je pokušavao da se otarasi krvave odjeće, zbog čega mu se za sada na teret stavlja krivično djelo ubistvo.

Ukrajinka Viktorija Vovktorub (42) živjela je nekoliko godina u Italiji, a radila je kao barmen u jednom restoranu u tom italijanskog gradu i kao njegovateljica.

Ona i uhapšeni K. B. bili su ranije u vezi, jedno vrijeme su čak i živjeli zajedno u stanu u naselju Prvi maj u Bresciji, ali kako pišu portali iz Italije, nije najjasnije da li je u trenutku nestanka romansa i dalje trajala.

Vidjevši da se nekoliko dana ne javlja na telefon, njena prijateljica je 5. novembra prijavila nestanak italijanskoj policiji, obaviješteno je tužilaštvo u Bresciji i potraga je odmah započeta. Za oko im je zapao K. B., njen, kako se vjeruje, bivši partner koju ju je, po svemu sudeći, i posljednji vidio živu.

Policija je odlučila da ga privede na razgovor i zatekli su ga kako u Bresciji pokušava da se otarasi tri vreće u kojima je policija prilikom pretresa pronašla garderobu s tragovima krvi i druge biološke dokaze koji bi mogli da pomognu u rasvjetljavanju zločina.

U međuvremenu, K. B. je smješten u pritvorsku jedinicu, a pred sudijom je negirao krivično djelo ubistvo koje mu se za sada stavlja na teret. Njeno tijelo još nije pronađeno i policija nastavlja potragu, prenosi "Blic".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...