POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI: Počinje izgradnja dionice Poprikuše – Nemila

Cengiz insat Sanayi ve Ticaret A.S. gradit će dionicu autoputa na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila. Riječ je o firmi koja je s velikim uspjehom izgradila dioncu Sarajevo - Tarčin, uključujući i dva velika tunela.

  • Ekonomija

  • 14. Nov. 2020  14. Nov. 2020

  • 0

  Cengiz insat Sanayi ve Ticaret A.S. gradit će dionicu autoputa na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila.

Vrijednost ugovora za izgradnju dionice ionicu autoputa na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila je 208  miliona eura sa PDV-om.

Dionica Poprikuše – Nemila je duga 5,5 kilometara i gradit će se prema ugovoru "design and build" (projektuj i izgradi – žuti FIDIC).Od značajnih objekata gradit će se tunel Golubinja 3.659 kilometara, dva mosta, dva vijadukta, petlja Poprikuše i Centar za kontrolu prometa.

Izgradnjom tunela Golubinja skratit će se udaljenosti između Nemile i Poprikuša za oko pet kilometara.

Ugovor o izgradnji ove dionice bit će potpisan u ponedjeljak 16. novembra.

Izgradnja ove dionice će se finansirati sredstva osiguranim u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom bankom za obnovu i razvoj u visini od 70 miliona eura, Evropske investicijske banke u visini od 90 miliona eura te bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od 41,1 milion eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan.

Rok za završetak radova je 42 mjeseca. 

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...