ŠTA UČINI, CRNI SRĐANE: Pijan vrijeđao i fizički napao policajce, cure detalji haosa u kafiću...

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka, u kafiću je bilo 100 gostiju, a kada je patrola ušla u  kafić, S. S. je počeo da vrijeđa i psuje.

  • Hronika

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 0

Policija je uhapsila Srđana S. iz Kneževa nakon što je napao i udario policajca u punom lokalu u tom mjestu, i to nakon isteka radnog vremena, potvrđeno je za "Nezavisne".

Sve se desilo u noći sa subote na nedjelju, a kako nam je potvrđeno, priveden je i vlasnik kafića Siniša V., koji je dobio prekršajnu, ali i krivičnu prijavu za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka, u kafiću je bilo 100 gostiju, a kada je patrola ušla u kafić, S. S. je počeo da vrijeđa i psuje.

Izvor "Nezavisnih" rekao je da je osumnjičeni policajca zatim udario pesnicom. Osim toga, policajca je tukao i nogama te na njega bacao flaše. Nanio mu je teške povrede. Policija ga je savladala i muškarac je uhapšen.

Za "Nezavisne" je potvrđeno da je povrijeđeni policajac prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan, ali jučer nije bio životno ugrožen.

Iz PU Banja Luka, navodeći inicijale učesnika, saopšteno je da se incident desio tokom kontrole ugostiteljskog objekta u Kneževu, koji je radio po isteku radnog vremena.

U lokalu je, kako navode, bilo oko 100 gostiju, a tokom kontrole S. S. je vrijeđao policajce, a zatim i napao i povrijedio policajca. "Policijski službenik je zbrinut u UKC-u RS", potvrdili su u PU Banja Luka.

Navode da S. S. terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

S. S. je nakon hapšenja alkotestiran i utvrđeno je da u krvi ima oko 1,17 promila alkohola.

Također su naveli da  su protiv vlasnika kafića S. V., osim izvještaja o nepostupanju po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, podnijeli i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i posluživanja alkohola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...