DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem

Direktor SIPA-e Darko Ćulum se složio sa ministrom Gašićem da je borba protiv ilegalnih migracija zajedničko pitanje svih zemalja koje su na tranzicionoj ruti

  • Politika

  • 01. Maj 2024  

  • 2

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum sastao se juče u Beogradu sa minstrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislavom Gašićem. Na sastanku je razgovarano o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv sprječavanja ilegalnih migracija, trgovine ljudima i organizovanog kriminala.

Ministar Gašić je istakao značaj zajedničke bore protiv ilegalnih migracija, posebno imajući u video da Republika Srbija i Bosna i Hercegovina, kao tranzitne zemlje trpe pritisak masovnih migracija, i dodao da je saradnja nadležnih službi ključna za očuvanje bezbjednosti građana obje države.

Direktor SIPA-e Darko Ćulum se složio sa ministrom Gašićem da je borba protiv ilegalnih migracija zajedničko pitanje svih zemalja koje su na tranzicionoj ruti i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije dodatno unapređivati i u narednom periodu, saopšteno je iz SIPA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...