TURSKA OTPALA IZ SVIH KOMBINACIJA: "Volkswagen" ulaže milijardu eura u fabriku u ovoj zemlji

Objava planirane investicije uslijedila je nakon što su otkazani planovi za prijenos proizvodnje u Tursku.

  • Ekonomija

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 1

Njemački proizvođač automobila "Volkswagen" planira da investira milijardu eura u postrojenje u Slovačkoj, uključujući 500 miliona eura za proizvodnju modela nove generacije Passat i Škoda Superb, rekao je predsjednik Volkswagena za Njemačku Oliver Grunburg.

Prema riječima drugog zvaničnika "Volkswagena" Sebastiana Krapota, investicije će biti u projekte povezane s nizom modela koji se proizvode u Slovačkoj, čime će biti otvoreno 2.000 radnih mjesta.

Automobilska industrija je jedan od glavnih proizvodnih i izvoznih sektora Slovačke.

"Škoda" je krajem prošle sedmice objavila da će proizvodnja njenog modela Superb biti prebačena u Slovačku. Superb i Passat imaju istu platformu i veliki broj istih dijelova.

Objava planirane investicije uslijedila je nakon što su otkazani planovi za prijenos proizvodnje u Tursku. To je izazvalo uznemirenost sindikata u češkom ogranku njemačkog proizvođača “Škoda auto”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...