ŠVEDSKA ODUSTAJE OD BLAGIH MJERA I STEŽE OBRUČ: Prvi put se uvode restrikcije, a broj preminulih dramatično raste!

Najnoviji podaci pokazuju da Švedska, u odnosu na broj stanovnika, bilježi veći rast infekcija i stopu hospitalizacija i smrtnih slučajeva nego susjedne zemlje.

  • Svijet

  • 17. Nov. 2020  17. Nov. 2020

  • 0

S jačanjem drugog vala koronavirusa u Europi i Šveđani polako odustaju od blagih mjera i stežu obruč.

Švedska je zabranila okupljanja više od osmero ljudi, a premijer Švedske poručio je građanima da ne odlaze u teretane i biblioteke, kao i da ne organiziraju večere i zabave, prenosi Nova.rs.

Najnoviji podaci pokazuju da Švedska, u odnosu na broj stanovnika, bilježi veći rast infekcija i stopu hospitalizacija i smrtnih slučajeva nego susjedne zemlje, piše "Financial Times".

Posljednjih sedmica broj novih slučajeva na dnevnom nivou bilježi rast.

I broj hospitaliziranih pacijenata dramatično se povećao.

U bolnicama je više od 1.000 oboljelih od Covida-19, što je povećanje od 60 posto u odnosu na prošlu sedmicu, izvijestila je državna televizija SVT, a prenio "Guardian".

Stopa umrlih od koronavirusa danas je jedna od najvećih na svijetu u odnosu na broj stanovnika, prenosi "Business Insider" (prema podacima Worldometers.info, ukupno 6.164).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...