KRIZNI ŠTAB HRVATSKE DIGAO SVE NA NOGE: Uvode se restriktivne mjere, ograničena okupljanja i rad ugostiteljskih objekata…

Prodaja alkoholnih pića zabranjena je od 22 sata do ponoći.

  • Regija

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

Zbog sve većeg broja zaraženih, u Hrvatskoj se uvode nove restriktivnije mjere s ciljem borbe protiv koronavirusa.

Kako navode regionalni mediji, kako bi se rasteretio bolnički sistem i smanjio broj zaraženih i oboljelih, hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je set mjera koje su, kako je najavljeno, dugoročne i ostaju na snazi cijelu zimu.

Javni događaji i okupljanja su ograničeni na 25 osoba, svadbe se mogu održavati sa maksimalno 15 osoba, sahrane do 25 osoba, a saučešće se ne smije izražavati bliskim kontaktom, kao ni čestitanje. Ostale privatne svečanosti su dozvoljene sa 10 prisutnih osoba uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kazina i automat-klubova, a ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata. Prodaja alkoholnih pića zabranjena je od 22 sata do ponoći.

Na ulazu u objekte potrebno je istaknuti obavijest o najvećem broju ljudi koji mogu biti u tom prostoru, a to se odnosi i na trgovine i na ugostitelje.

Ostala okupljanja (kino, pozorišta, sjednice) ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje četiri kvadratna metra, a iz Kriznog štaba Hrvatske navode da je fizička distanca najznačajnija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...