RTRS BRANI VOŽDA OD GOROPADNE VODITELJICE: "Pokušala je gostovanje Dodika pretvoriti u rijaliti šou!" (VIDEO)

"Gostovanje lidera SNSD-a Molorada Dodika na N1 televiziji izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama, ali ne zbog odgovora gosta, već zbog ponašanja voditeljke", piše Javni servis Republike Srpske, koji je pod apsolutnom kontrolom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.

  • Mini market

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 4

- Na provokacije i treba ovako odgovarati - jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama - piše RTRS, koji je ustao u zaštitu ugroženih prava lidera SNSD-a, štiteći se od voditeljice N1 televizije koja je intervju nastojala pretvorena u rijaliti program.

RTRS tvrdi kako su mnogi na društvenim mrežama primijetili da Milorad Dodik nije imao isti tretman kao, naprimjer, Draško Stanivuković prethodnu večer.

"Bila je ubijeđena da će se proslaviti nakon večerašnjeg intejvua, međutim, jedini dojam koji je ostavila je beskrajna mržnja i potpuna nedoraslost sagovorniku. Sve vrijeme nije uspjela sakriti mržnju", "Emela je učinila što niko do sad nije", "Večeras je većina Dodika podržala u ovom intervjuu", "U potpunosti se slažem s tobom. Novinar se mora ponašati profesionalno, makar mu sagovornik bio Adolf Hitler, novinarka se ponašala kao da je na nekom vašaru ili u cirkusu. Јadno za N1, koja pretenduje da bude top TV. Nije!", "Nisam gledao, ali mi je upravo prijatelj koji Dodika mrzi, rekao da Emeli treba zabraniti rad ili je prebaciti u 'Zadrugu'. Nakon tog komentara, nemam želju pogledati, sve mi je jasno" - neki su od komentara na društvenim mrežama koje je probrao RTRS.

Javni servis je u pomoć pozvao doktora komunikologije Ljubomira Zubera, koji je kazao da profesionalni novinari i voditelji, prema svim sagovornicima treba da se ponašaju na isti način, te da ne smije povrijediti dostojanstvo svojih sagovornika.

RTRS na kraju priloga navodi da je "misija završena nakon što je gost nekoliko puta uzastopno ponovio istu rečenicu, čime je poručio da na takav način više neće razgovarati" te da gost u intervjuu "gotovo nijednu rečenicu nije uspio da završi".

Ako ste propustili pogledati Dodikovo neslavno gostovanje, evo prilike: 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...