USPJEH TEŠANJSKE PRIVREDE: U ovoj kompaniji zaposleno je 400 radnika, a do kraja godine bit će otvoreno još 100 novih radnih mjesta (VIDEO)

Problemi koje je svjetskoj, a samim tim i bosanskohercegovačkoj ekonomiji uzrokovala pojava pandemije koronavirusa, svakim danom dodatno se usložnjavaju; Preduzeća se zatvaraju, radnici ostaju bez posla, sektor prometa robe i usluga je pred kolapsom. Ipak i u takvim okolnostima imamo svijetle, odnosno primjere novih investicija i otvaranja radnih mjesta.

  • Ekonomija

  • 22. Nov. 2020  22. Nov. 2020

  • 0

U postrojenjima fabrike obuće Alpina Bromy iz Tešnja zaposleno je 400 radnika. Kompletna proizvodnja se izvozi na tržište Evropske unije, a dnevno se ovde napravi 2.500 pari cipela. Radnici su zadovoljni jer se poremaćaji na tržištu uzrokovani pojavom pandemije koronavirusa nisu odrazili na poslovanje fabrike.

Pandemija koronavirusa u ovom preduzeću nije spriječila ni realizaciju novih investicija. Za pokretanje postrojenja za proizvodnju brizgane obuće izdvojeno je 5 miliona maraka. Zahvaljujući tome do kraja godine bit će otvoreno 100 novih radnih mjesta. Veliku podršku realizaciji ovog projekta od početka je pružala i Općina Tešanj, koja je nizom poticaja poslodavcu omogućila opstanak ranih mjesta.

Slični poslovni rezultati bilježe se i u drugim posebno izvozno orijentisanim preduzećima u Tešnju. Nove investicije zabilježene su i u drugim kompanijama, što je pored ostalog omogućilo porast broja zaposlenih u ovom gradu.

(BHRT)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...