DODIK POTPUNO IZGUBLJEN; INZKOVA POSLJEDNJA IZJAVA BACILA GA U DELIRIJUM: "Šta i ako nametne, nema razloga... Vidjećemo"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko više ništa ne može da nametne niti ima razloga, te ocijenio da to zapadna Evropa ne može da prihvati.

  • Mini market

  • 22. Nov. 2020  

  • 5

"Njega nešto popali u Sarajevu i on odmah počne da reaguje kao iz vedra neba. Vjerovatno oni u Sarajevu to od njega traže", rekao je Dodik komentarišući najave Inzka da će nametnuti zakon o negiranju geoncida ako ne bude usvojen do 11. jula naredne godine.

Dodik je istakao kako ne misli da Inzko može nešto da nametne. "Šta i ako nametne, nema razloga... Ipak je on olupina u smislu da je prošlost, a da li će uspjeti sa tim njegovim... Vidjećemo", izjavio je Dodik medijima iz RS-a.

On smatra da je prošlo vrijeme i da zapadna Evropa to ne može da prihvati.

"Kakva je to priča o tome da na silu nešto nekome namećete. Da li to u Evropi tako rade", upitao je Dodik.

Dodik je ocijenio da se od Inzka svašta može očekivati i da je izgubio kompas.

"On hoće da se vrati da dobije još koju godinu mandata i spreman je da se dodvori muslimanima od kojih vjerovatno prima već ozbiljne apanaže", istakao je Dodik. 

Podsjećamo, Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko je već u nekoliko navrata najavio da se na "Zapadu" mijenja raspoloženje po pitanju upotrebe bonskih ovlasti, tako da njihovu primjenu možemo skorije očekivati. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...