RADE ŠERBEDŽIJA NA RUBU PLAČA: "Bio je kum mog Danila, bili smo cimeri kad smo bili mladi, stalno je govorio: 'Čuvaj se', kao da njemu nije ništa..."

- Jako sam ga volio, kao i svi. I on je volio ljude. Bio je stvarno čudo i od čovjeka i od glumca. Tako poseban glumac – rekao je Šerbedžija.

  • Kultura

  • 22. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

Glumački bard Rade Šerbedžija bio je njegov cimer na fakultetu. U razgovoru za BHT je umalo zaplakao.

U Zagrebu je danas preminuo legendarni glumac Mustafa Nadarević.

Tim povodom mnoge poznate ličnosti su mu odale počast, a jedan od njih je i Rade Šerbedžija.

Kako je kazao, prije desetak dana se čuo sa Nadarevićem.

“Teško mi je bilo šta reći. Prije deset dana sam razgovarao s njim, često sam ga zvao, čuli smo se telefonom otkad je bolestan. Uvijek je bio veseo, smijao se, stalno je govorio: “Čuvaj se”, kao da njemu nije ništa. Bio je vedar, divan čovjek. Bio je kum mog Danila. Bili smo cimeri kad smo bili mladi, zajedno smo stanovali na prvoj i drugoj godini Akademije. Dijelili smo sve i svašta. Ne znam što bih uopće rekao, neobjektivan sam. Jako sam ga volio, kao i svi. I on je volio ljude. Bio je stvarno čudo i od čovjeka i od glumca. Tako poseban glumac – rekao je Šerbedžija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...