NAMJERNO ILI ZLONAMJERNO: Prisvajanje Crne Gore Srbiji i u kvizu "Slagalica"

Čini se da na RTS-u i dalje ne mogu da prebole obonovljenu crnogorsku državnost i zaboravljaju da je Crna Gora suverena država.

  • Zabava

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 2

Velikosrpska retorika prema Crnoj Gori odavno je prisutna, a posebno tinja posljednjih mjeseci. Međutim, malo bi ko pomislio da će prisvajanje Crne Gore Srbiji biti tako javno promovisano kao u slučaju kviza "Slagalica", koji se emituje na RTS-u.

Naime, u posljednoj igri asocijacije u jednom od polja rješenje je glasilo Srbija. Riječi koje asociraju na Srbiju su, prema "Slagalici", majka, Raška, republika i Crna Gora. Čini se da na RTS-u i dalje ne mogu da prebole obonovljenu crnogorsku državnost i zaboravljaju da je Crna Gora suverena država.

Korisnici Twittera burno su reagovali na ovaj, u najmanju ruku provokativan potez.

(CdM) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...