HAJRUDIN SOMUN ZA N1: "Ako Komšić dođe u Zagreb, hoće li ga uhapsiti"

Hajrudin Somun, vanjskopolitički analitičar, rekao je za N1 da ne zna o čemu će hrvatski politički vrh raspravljati na temu Bosne i Hercegovine, uputivši oštre kritike na račun ove zemlje zbog njenog odnosa prema BiH.

  • Mini market

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 10

''Ne znam o čemu će oni danas raspravljati, ali moraju da pomoću Bosne i Hercegovine malo zabašure i ostave po strani mnogo teže probleme u svojoj domovini'', istaknuo je Somun na početku razgovora.

Potom je kritikovao odnos zvaničnika iz susjedne zemlje prema članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

''Šta oni misle, šta bi da gospodin Komšić dođe u Zagreb na neku izložbu, da li bi ga uhapsili?'', zapitao se gost "Dana uživo" i nastavio: ''Oni se za stanje u BiH interesiraju samo kod Hrvata južno od Sarajeva iz tzv. Herceg-Bosne. Zašto ne pozovu u Zagreb Hrvate iz Gradačca, Tuzle i Vareša da razgovaraju? Pa bi imali drukčije mišljenje'', istaknuo je Somun.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...