NA DAN OKUPLJANJA "ZMAJEVA": Jusuf Nurkić ipak stigao u Sarajevo, ali...

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja na Ilidži, a razlog za to je "balon" za kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine, koji organizuje upravo Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

  • Sport

  • 23. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 0

"Zmajevi" se u ovom "prozoru" sastaju sa selekcijama Bugarske (27. novembar) i Latvije (29. novembar).

Selektor našeg nacionalnog tima Vedran Bosnić, koji je na startu kvalifikacija upisao po pobjedu i poraz, za predstojeće utakmice može računati na 14 reprezentativaca koji imaju negativan PCR test. Iako je ranije izrazio spremnost da zaigra u dresu "Zmajeva", Jusuf Nurkić zbog odnosa na relaciji NBA - FIBA neće konkurisati za susret protiv Bugarske i Latvije, baš kao ni naš drugi NBA igrač Džanan Musa, koji je prije nekoliko dana prešao u redove Detroit Pistonsa.

Ipak, činjenica da neće biti na raspolaganju selektoru Bosniću nije spriječila centra Portland Trail Blazersa da posjeti svoje saigrače i naš stručni štab, koji se okupio na Ilidži, te da im tako da podršku za predstojeća dva susreta.

(Faktor) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...