KAKAV UŽAS: Sedam osoba preminulo nakon što su popili dezinfekcijsko sredstvo...

Dvije osobe su u kritičnom stanju i priključene su na respirator, prenio je BBC.

  • Hronika

  • 24. Nov. 2020  24. Nov. 2020

  • 0

Sedam osoba je preminulo u Sibiru nakon što su pili sredstvo za dezinfekciju ruku, u čijem je sastavu bilo 69 posto metil alkohola.

Jedna žena je preminula u svom selu u Jakutiji, a ostali su umrli u bolnici. Dvije osobe su u kritičnom stanju i priključene su na respirator, prenio je BBC.

Policija je pronašla kanister od pet litara tečnosti za dezinfekciju ruku i naređeno je da taj proizvod bude povučen iz prodaje u Jakutiji, zbog toga što na etiketi nije jasno navedeno da sadrži metil alkohol.

U Rusiji se često dešavaju slični incidenti s tragičnim posljedicama, jer ljudi koji ne mogu da kupe votku u prodavnicama, nabavljaju alkoholna pića iz domaće radinosti.

Prije četiri godine u Irkutsku, također u Sibiru, preminule su 62 osobe koje su pile losion za tuširanje u kome je bilo metil alkohola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...