AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR MIKE POMPEO ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: “Želim sigurnost i zdravlje svim građanima Bosne i Hercegovine”

Sjedinjene Države pohvaljuju napredak Bosne i Hercegovine u pravcu veće demokratizacije, što pokazuje važan sporazum koji će omogućiti građanima Mostara da prvi put od 2008. godine glasaju na predstojećim lokalnim izborima.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 2

- Bosna i Hercegovina slavi svoj Dan državnosti. Čestitam u ime vlade Sjedinjenih Država i američkog naroda - poručio je američki državni sekretar Mike Pompeo.

- Ove godine, također, obilježavamo 25. godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je donio mir u Bosnu i Hercegovinu i omogućio procvat dubljeg odnosa između naše dvije zemlje, odnosa koji čini temelj mira na zapadnom Balkanu – dodao je.

Sjedinjene Države pohvaljuju napredak Bosne i Hercegovine u pravcu veće demokratizacije, što pokazuje važan sporazum koji će omogućiti građanima Mostara da prvi put od 2008. godine glasaju na predstojećim lokalnim izborima, pišu Vijesti.ba.

- Također stojimo uz Bosnu i Hercegovinu u daljnjem traženju euroatlantskih integracija. Konačno, želim sigurnost i zdravlje svim građanima Bosne i Hercegovine dok zajedno radimo na prevazilaženju izazova koje postavlja pandemija Covida-19 – naveo je Pompeo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...