SVJETSKI MEDIJI JAVLJAJU: Umro je legendarni Diego Armando Maradona!

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski fudbaler, preminuo je u 60. godini života, objavio je argentinski list Clarin. Informaciju je potvrdio i brazilski CNN.

  • Sport

  • 25. Nov. 2020  25. Nov. 2020

  • 1

Uzrok smrti navodno je srčani udar. Srčani udar je doživio kod kuće dvije sedmice nakon što je napustio bolnicu u kojoj je imao operaciju zbog krvnog ugruška na mozgu.

Ugrušak je otkriven nakon što je 2. oktobra hitno hospitaliziran zbog anemije, dehidracije i znakova depresije. Operisan je 4. oktobra.

Diego Armando Maradona bio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tog sporta. Igrao je za Boca Juniors, Barcelonu, Napoli i Sevillu. Sa reprezentacijom Argentine osvojio je Svjetsko prvenstvo 1986. godine.

Rođen je 30. oktobra 1960. u Buenos Airesu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...