KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Prvi otpor Dodiku u Skupštini RS-a – poslanici SNSD-a odlučili se za neposlušnost, neće glasati za...

Nekoliko poslanika SNSD-a prvi put je smoglo snage i hrabrosti da se otvoreno suprotstavi suludim potezima svog šefa Milorada Dodika.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 3

Večeras sam dobio informaciju da mnogi poslanici u Klubu SNSD-a neće podržati i glasati za promjene Zakona o lokalnoj samoupravi koji Vlada po Dodikovom naređenju treba da predloži Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Poznata su mi imena tri poslanika SNSD-a kojima se probudila savjest i koji ne žele da glasaju za izmjene Zakona, ali zbog njih ne želim da objavljujem njihova imena.

alt

Grupa poslanika odbila je poslušnost jer ne želi da dalje učestvuje u donošenju suludih poteza i odluka, a ukoliko na silu ponovo pokuša po hitnoj proceduri da progura Zakon o lokalnoj samoupravi, Dodik rizikuje da nakon DNS-a i socijalista podijeli i sopstveni klub.

alt

Naredna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja će početi u naredni utorak, 1. decembra, biće veoma uzbudljiva i interesantna a moguće da poslije više godine Dodik po prvi put izgubi većinu u Narodnoj skupštini i doživi pravi debakl, kao posledicu sulude i šizofrene politike koja je postala nepodnošljiva i njegovim najbližim saradnicima, a ne narodu.

http://nebojsavukanovic.info/ 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...