PAD NAJMOĆNIJEG HERCEGOVCA U HRVATSKOJ: Nakon 20 godina suverene vladavine Milana Bandića, Zagreb preuzima ljevica!?

Na pitanje koga biste od ponuđenih podržali za zagrebačkoga gradonačelnika, najveću podršku ispitanika dobio je predsjednik koalicije "Zagreb je naš!" Tomislav Tomašević, na drugom mjestu je Milan Bandić, a treći je predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras.

  • Regija

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

To su rezultati ankete koju je jedna od hrvatskih agencija za istraživanje javnog mnijenja provela prije tri sedmice po narudžbi stranaka ljevice i lijevog centra u Zagrebu, tj. lijeve zagrebačke opozicije. Rezultate istraživanja stranke naručiteljice drže u strogoj tajnosti, jer je riječ o prvom od prva dva istraživanja javnog mnijenja koje se planira provesti prije nego što taj stranački blok pokuša donijeti odluku o nastupu na lokalnim izborima u Zagrebu.

Istraživanje je, tvrdi izvor „Jutarnjeg lista“, provedeno telefonski na uzorku od nešto više od 900 ispitanika, a cilj mu je dati prvi snimak raspoloženja građana prema ponuđenim kandidatima i strankama. Anketa je propitivala i za koga bi birači glasali u drugom izbornom krugu u slučaju da u njega uđu Tomislav Tomašević i Milan Bandić, kao i u slučaju da u njega uđu Milan Bandić i Gordan Maras. U oba slučaja, ističe naš neslužbeni izvor, Bandić bi, prema toj anketi, u drugom krugu izgubio, s tim da bi od Tomaševića izgubio znatno uvjerljivije nego od Marasa.

Kad je posrijedi HDZ, u istraživanju se pošlo od pretpostavke da će kandidat te stranke biti Mislav Herman (koji je na unutarstranačkim izborima u nedjelju izabran za predsjednika gradske organizacije) i on je, tvrdi sagovornik "Jutarnjeg lista", u ovom istraživanju, kao relativno nepoznato ime, dobio vrlo skromnu podršku. I Herman i Maras su u anketi provedenoj prije tri sedmice, kaže isti izvor, dobili manje glasova od podrške koju su ispitanici iskazali njihovim strankama - HDZ-u i SDP-u.

Istraživanja javnog mišljenja će, prema svemu sudeći, utjecati na odabir kandidata te stranke za gradonačelnika Zagreba: "U Zagrebu ćemo ići s onim kandidatom za koga smo sigurni da može ostvariti najbolji rezultat, a to se, između ostaloga, utvrđuje istraživanjem javnog mnijenja", rekao je za “Jutarnji“ jedan član SDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...