PANIKA U SJEDIŠTU HDZ-a: Na sve načine pokušavaju "oprati" Čovića nakon skandala pred Vijećem sigurnosti UN-a

Skandalozan nastup koji su u utorak navečer pred Vijećem sigurnosti UN-a imali lider HDZ-a Dragan Čović i lider SNSD-a Milorad Dodik, pokušavaju već dva dana ublažiti mediji pod njihovom kontrolom.

  • Mini market

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 9

Tako nedavno osnovana Televizija Herceg-Bosne danas piše da su, za razliku od nastupa Milorada Dodika, reakcije na govor Dragana Čovića bitno drugačije.

“I dva dana nakon događaja traju rasprave o izlaganju Milorada Dodika i Dragana Čovića u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. I dok uglavnom stižu osude na Dodikov račun zbog retorike i nazivanja visokog predstavnika Valentina Inzka monstrumom, reakcije na govor Dragana Čovića su bitno drugačije”, piše portal ove stranačke televizije.

U tekstu se dalje ističe da je “hrvatski lider u BiH u svome izlaganju naglasio sve informacije koje Inzko već godinama ‘zaboravlja’ spomenuti u svome izvještaju kojeg šalje Vijeću sigurnosti”.

“Inzko već godinama skriva izjave dužnosnika SDA o tome kako će nastaviti birati hrvatske predstavnike, kako je hrvatski član Predsjedništva BiH izabran glasovima Bošnjaka, kako je Izborni zakon nužno mijenjati kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata u odnosu na druga dva naroda”, ističe se u tekstu objavljenom na portalu RTV HB.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...