DONESENE IZMJENE NA DANAŠNJOJ SJEDNICI: Ovo su cijene za korištenje autoceste u Federaciji BiH

Vlada FBiH danas je izmijenila Uredbu o naplati naknade za korištenje autoceste A-1, donesenu 15. jula 2015.

  • Ekonomija

  • 26. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Tako će na 9,8 kilometara dugoj dionici Zenica jug - Zenica sjever cestarina iznositi, ovisno o klasi vozila, od jedne do 4,5 KM, a na dionici Svilaj - Odžak, dužine 9,88 kilometara, od 1,2 do pet KM.

Izmjene su uslijedile nakon što su izgrađeni novi kilometri autoceste na dionicama Zenica jug - Zenica sjever i Svilaj - Odžak. Stoga je bilo nužno uvesti naplatu cestarine u zatvorenom sistemu za dionicu Zenica jug - Zenica sjever i u otvorenom za dionicu Svilaj - Odžak, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...