U EVROPU JE STIGAO DS9: Evo koliko ćete ga platiti

DS9 je postavljen na EMP2 platformu, a na europsko tržište dolazi u nekoliko zanimljivih izvedbi.

  • Auto

  • 26. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Još od umirovljenja ekstravagantnog C6 Citroen nema dostojne ponude za svijet ekskluzivnih limuzina.

S obzirom na popularizaciju crossovera, dojam je bio da više od Peugeota 508 u sklopu PSA koncerna i nećemo vidjeti. A onda je stigao DS9, po mnogima najelegantniji auto koji je francuska autoindustrija dala unazad desetak i više godina. 

Kao što je poznato, DS9 je postavljen na EMP2 platformu, a na europsko tržište dolazi u nekoliko zanimljivih izvedbi. U Citroenu pritom obavještavaju kako je start na vrlo konkurentnih 47.700 eura, ali upozoravaju da na podizanje prohtjeva cijena može ići i do 80.000 eura.

U tom slučaju govorimo o E-TENSE 4×4 360, plug-in hibridu s dva elektromotora i 200 KS snažnom benzincu. U tom slučaju vlasnik ima na raspolaganju 360 KS i 520 Nm u pogledu pogona, ali i najviše od komfora što trenutno može ponuditi francuska autoindustrija. 

Predviđene su dvije razine opreme, obje izuzetno visoke razine. Performance Line + ide u smjeru sportske elegancije, dok se Rivoli + oslanja na dodatni individualizaciju u pogledu materijala i profinjenosti detalja. U oba slučaja automobili dolaze potpuno opremljeni sustavima asistencije vozaču uključujući autonomno upravljanje razine 2. 

Cijene su poznate za francusko tržište, a prve isporuke očekuju se u rujnu iduće godine.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...