MAMIĆ ĆE ČASTITI POLA HERCEGOVINE: Dinamo je sinoć slavio u Austriji, ali cijela Hrvatska bruji o astronomskoj zaradi kluba sa Maksimira…

Dinamo je drugom pobjedom u grupi Europa lige, sa 3:0 kod Wolfsbergera u trećem kolu, nastavio odlično zarađivati od UEFA-e.

  • Sport

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Svaki bod u grupnoj fazi EL-a vrijedi 190.000 eura, a Dinamo je do sada osvojio osam bodova. U prva dva kola sa dva puta po 0:0, protiv Feyenoorda na Maksimiru i kod CSKA-a, zaradio je 380.000 eura. Slijedile su dvije pobjede nad austrijskim timom (1:0, 3:0) za novih 1,14 miliona eura.

Pridoda li se tome iznosu 5,62 miliona eura, koliko je Dinamo zaradio a da nije odigrao jednu utakmicu u grupi Europa lige, i to tako da je 3,22 miliona eura dobio na osnovu rezultata u pretkolima, a 2,4 miliona eura na temelju europskih rezultata u posljednjih deset godina, dolazi se do cifre od 7,14 miliona eura. Toliko je Dinamo ukupno zaradio ove sezone u Europi. 

Iznos može povećati tako da u dvije preostale utakmice grupne faze Europa lige nastavi osvajati bodove.

Dinamo je dva kola prije kraja na prvom mjestu grupe s realnim šansama da tamo ostane ili da bude drugi te tako osigura ne samo proljeće u Europi nego i dodatne novčane nagrade UEFA-e. Osvajanje prvog mjesta u grupi značilo bi Dinamu bonus od milion eura, drugo mjesto nosi dodatnih 500.000 eura, a ulazak u nokaut-fazu također još 500.000 eura.

Dinamo, dakle, ima veliku priliku da zagarantiranih 7,14 miliona eura od UEFA-e poveća osvojenim bodovima u još dvije utakmice te s još milion ili 1,5 miliona eura bonusa ako bude prvi ili drugi u grupi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...