FRANCUSKI GIGANT IDE KORAK NAPRIJED: Renault otvara prvu tvornicu posvećenu...

...kružnoj ekonomiji mobilnosti.

  • Auto

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

Tvornica Re-FACTORY u Flinsu prva je evropska tvornica posvećena kružnoj ekonomiji mobilnosti, koja nastoji neutralizirati vlastiti ugljični otisak do 2030. godine, prenosi "Index Auto".

Grupa Renault je najavila prenamjenu tvornice u Flinsu u Re-FACTORY, prvu evropsku tvornicu posvećenu kružnoj ekonomiji vozila, koja će do 2030. biti u potpunosti bez emisija. Projekt je dio transformacijske strategije Grupe, a Renaultu će pomoći da smanji svoj ugljični otisak u Francuskoj.

U skladu sa predanosti kružnoj ekonomiji, tvornica RE-FACTORY implementirat će reciklažne aktivnosti tvornice u Choisy-le-Roiju. Također, pripremaju se programi osposobljavanja zaposlenika tvornica u Flinsu i Choisy-le-Roiju, a usto se namjerava zaposliti više od 3.000 ljudi u novoj tvornici do 2030. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...