MILIONSKA INVESTICIJA NA SJEVERU BOSNE: Domaći lanac otvorio šoping-centar na granici s EU, susjedi će tu ostavljati veliki novac…

Domaći lanac otvorio novi centar, investicija od 5,5 miliona KM.

  • Ekonomija

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 1

Na Graničnom prijelazu Bosanski Šamac jučer je svečano otvoren Tržni centar “Belamionix” u kojem je zaposleno 80 radnika.

Objekt je smješten na 12.000 metara kvadratnih, a vrijednost kompletne investicije je 5,5 miliona KM. U okviru ovog tržnog centra su hipermarket, restoran, autopraonica i benzinska pumpa.

Načelnica opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić istaknula je da zapošljavanje 80 radnica ovoj lokalnoj zajednici mnogo znači.

Predstavnik “Belamionixa” Jasmin Omić rekao je da je ovo 72. poslovna jedinica i 15. bezinska pumpa ovog trgovinskog lanca u BiH.

– Mi smo direktni zastupnici, iz inostranstva uvozimo oko 10.000 artikala. U svojim poslovnim jedinicama imamo više od 1.300 zaposlenih – naveo je Omić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...