UHAPŠEN NASILNIK IZ BANJE LUKE: Osuđeni za šverc droge prijetio bivšoj supruzi…

Iz Policijske uprave Banja Luka naveli su da im se u srijedu obratila B. Dž. i prijavila E. Dž. da joj putem telefona upućuje prijetnje po život.

  • Hronika

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Policija je privela Banjalučanina Enesa Džanića (54) nakon što je prijetio bivšoj supruzi B. Dž. (40), a tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi, policija je zaplijenila oružje, municiju i teleskopsku palicu.

Iz Policijske uprave Banja Luka naveli su da im se u srijedu obratila B. Dž. i prijavila E. Dž. da joj putem telefona upućuje prijetnje po život.

"Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su pronašli i lišili slobode E. Dž. te utvrdili da se isti nalazi pod uticajem alkohola i opojnih sredstava", naveli su iz policije.

Dodali su da je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

"Tom prilikom su pronađeni dva pištolja bez serijskog broja, sedam metaka, metalna teleskopska palica, nosač SIM kartice, tri mobilna telefona i jedna kutija medicinskog pomagala za koju osumnjičeni nije imao potrebni nalaz, koji su oduzeti i koji će poslužiti u krivičnom postupku", naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da policija, nakon prikupljanja svih činjenica, dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, pišu "Nezavisne".

Nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca, Džanić je pušten na slobodu.

Džanića je, inače, prije pet godina Okružni sud u Banjoj Luci osudio na šest godina robije zbog trgovine heroinom na području tog grada zajedno s Vladimirom Popovićem, koji je za to bio osuđen na sedam godina. Džanić i Popović su zbog droge bili uhapšeni 2014. godine u akciji "Čistač 2", a tom prilikom zaplijenjen je 51 gram heroina i oko 1.400 raznih tableta koje imaju i narkotička svojstva, a u akciji je tada uhapšeno 13 osoba zbog šverca droge i drugih krivičnih djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...