“POKUCAO JE, IZAŠAO SAM DA VIDIM ŠTA HOĆE”: Mladić koga je nasilnik BRUTALNO PRETUKAO, otkriva šta se zaista desilo

Mandić se jučer pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića kako bi svjedočio o incidentu.

  • Hronika

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

"Kontića poznajem kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste vidjeli na snimku."

Ovo je, između ostalog, izjavio u petak u novosadskom Višem tužilaštvu Miljan Mandić (28) iz Beograda. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke, potresao je Srbiju. Naklon napada, Kontić je pobjegao u Crnu Goru, gdje je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju, piše "Blic".

Pokušaj ubistva

Mandić se jučer pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića kako bi svjedočio o incidentu. Kako prenosi "Blic", on je objasnio šta se dogodilo kobne večeri. Interesantno je da je više pričao šta je čuo iz medija i ono što je vidio na snimku nego o samom napadu.

– Sjećam se da sam sjedio u jednom kafiću sa prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate – navodno je rekao Mandić.

Pored oštećenog, saslušano je i nekoliko svjedoka u tužilaštvu. Inače, u septembru, kad se Mandić prvi put pojavio, branioci osumnjičenih O. L. i L. V. tražili su izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično djelo prvo kvalifikovano kao teška tjelesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva, tvrdili su tada branioci, ali su njihovi zahtjevi odbijeni.

Kontić čeka izručenje

Podsjetimo, pola sata poslije ponoći 24. avgusta ove godine ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu Kontić je nasrnuo na Miljana. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svijesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dvije sedmice kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obje ruke.

Kontić je nestao odmah nakon brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica. Uhapšen je u oktobru u Crnoj Gori, po potjernici Srbije, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...