MADAM STELA PRIMORAVALA NA PROSTITUCIJU: Četiri djevojke zatečene dok su pružale usluge, JEDNA OD NJIH DOLAZI IZ BiH

Madam Stela, kako navode sagovornici, pronalazi i bira “radnice”, brine se o njihovom zdravlju i potrebama, ali im i osigurava klijente.

  • Hronika

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Zbog sumnje da su primoravali žene na prostituciju, u noći sa petka na subotu uhapšeni su V. G. (57), vlasnik objekta u Majuru, njegova supruga E. G. (49), oboje iz Šapca, i N. O. (41) iz obližnjih Vladimiraca.

Kako se saznaje, policija je oko sat poslije ponoći upala u objekt i zatekla četiri devojke u pružanju seksualnih usluga klijentima. Na licu mjesta izvršen je pretres svih prostorija i ljudi te je pronađena veća količina novca, ali i drugi predmeti koji svjedoče o aktivnostima “ukućana”, pišu "Novosti".

- Djevojke su mahom s juga Srbije, a jedna od njih je državljanka BiH. Punoljetne su, dolaze iz veoma siromašnih porodica i bile su primoravane na prostituciju. Vrijeme je da se obračunamo s ljudima koji zarađuju ogromne pare na tuđoj muci i nevolji – kaže izvor iz istrage.

Uhapšenima se stavlja na teret krivično djelo trgovine ljudima, a upućeni tvrde da je u Šapcu sistem razrađen. Lokal u Majuru dospio je u žižu zanimanja javnosti još devedesetih godina, kada su ovdje dolazile Ukrajinke i Ruskinje.

Policija bi ih nakon hapšenja protjerala preko najbliže granice s Republikom Srpskom, ali su se one, po pravilu, vraćale poslije nekoliko dana i nastavljale “posao”.

U Majuru nije nikakva tajna šta se godinama dešava u lokalu, a biznis sa prostitucijom, kažu, vodi gazdina supruga. Odmila je zovu Stela, a u Majur je došla baš u vrijeme kada je cvjetala prostitucija s Ruskinjama i Ukrajinkama.

- Komšinica iz Majura ima tezgu na pijaci kod Mačvinog stadiona u Šapcu i bavi se prodajom tekstilne robe, mahom donjeg rublja. Kod nje Stela vodi devojke da kupe gaće i brushaltere i to je godinama javna stvar – priča stanovnik Majura.

Madam Stela, kako navode sagovornici, pronalazi i bira “radnice”, brine se o njihovom zdravlju i potrebama, ali im i osigurava klijente. A među klijentelom, bar tako tvrde poznavaoci prilika, ima i važnih šabačkih “domaćina” – privrednika, javnih ličnosti…

U najbližem susjedstvu lokala kažu da je gazda, nakon preživljenog moždanog udara, navodno, vezan za krevet pa pretpostavljaju da je momak iz Vladimiraca, koji je uhapšen zajedno s domaćinima, radio kao neka vrsta ispomoći Steli.

Pretresom prostorija pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 21.840 eura, 850 švicarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...