VELIKA FRKA U BIJELJINI, POBUNA ZBOG DODIKOVIH ODLUKA: Višković večeras hitno stigao u ovaj grad...

Zbog uzavrele situacije u Gradskom odboru SNSD-a u Bijeljini, večeras je u tu stranku stigao predsjednik Vlade RS i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, koji je, inače, zadužen za taj gradski odbor.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Kako saznajemo, Višković je došao nakon što su pojedini funkcioneri bijeljinskog SNSD-a proteklih dana tražili da budu smijenjeni svi funkcioneri iz tog odbora sa funkcija u republičkim javnim institucijama i preuzećima, jer su navodno u kampanji za protekle lokalne izbore djelovali suprotno stavovima stranke koja im je omogućila da budu direktori i funkcioneri. 

altOni su optuženi da su navodno radili protiv kandidata SNSD-a Miće Mićića za gradonačelnika Bijeljine, a u korist opozicionog kandidata Ljubiše Petrovića, koji je izabran za novog gradonačelnika. 

alt
Takvih funkcionera čije se smjene traže za sada ima sedam, ali odmah treba napraviti spisak svih, objavio je na Tviteru jedan od funkcionera bijeljinskog SNSD-a koji je među onima koji traže pomenute smjene. 

Među onima čija smjena se traži je i predsjendik Gradskog odbora SNSD Nedeljko Ćorić.

alt
Hoće li Viškoviću poći za rukom da smiri strasti u Gradskom odboru, gdje prema našim informacijama, ključa i prijeti da eksplodira, ostaje da se vidi!?

Treba podsjetiti da SNSD-u do sada nikada nije uspjelo da zavlada Bijeljinom u punom kapacitetu, to se desilo samo nekoliko mjeseci pred izbore kada je tadašnji gradonačelnik Mićo Mićić napravio pakt sa SNSD-om i uveo ih u vlast kršeći volju birača.
(SB/BN)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...